Hälsosam Sömn

Sömn är känt för att vara en lång period då vi spenderar en tredjedel till en fjärdedel av våra liv. Under denna tid kommer vår kropp att vara helt förnyad, reparerad och neutraliserad. Sömnen gör det möjligt för oss att börja dagen fräsch som en nyfödd. För det återställer oss både mentalt och fysiskt. Som Hälsa är vi här för att se till att du tillbringar denna dyrbara period i högsta kvalitet.

En natt av hälsosam sömn är vad vi behöver för en sund kropp och själ. Vi har detta motto i vårt sinne och vi har gjort vår största investering i sömn. Att ha ett hälsosamt sömnmönster har en enorm inverkan på våra dagliga aktiviteter som inlärning, minne, kreativitet och humör. Det stärker immunförsvaret vilket gör det lättare att upprätthålla en hälsosam kost som är en viktig del av ett anständigt liv.

Är du medveten om innebörden av otillräcklig och ohälsosam sömn? Det gör att din kropp inte hinner reparera och förnya sig själv. Långvarig sömnbrist medför mental och fysisk regression, så småningom.

Melatonin

Hälsosam sömn är grunden för livet medan grunden för hälsosam sömn är melatonin. Om vi helt enkelt vill förklara vad melatonin är, säger vi att det är hormonet som harmoniserar vår kropp med solljus. Du bör komma ihåg att hemligheten med att känna dig vältränad och balanserad under dagen döljs i hur du tillbringade den föregående natten.

När solen går ner och det blir mörkt förstår vår kropp det och bestämmer sömn-vakna cykeln efter ljuset. Därför är det viktigt att hålla vår sovmiljö mörk. Vet du att exponering för ljusavgivande skärmar innan sömn kan få vår hjärna att ta emot falska signaler? Det beror på att kroppen tror att det inte är mörkt än, så den kan inte ta sig in i viloläge. Produktionen av nödvändiga hormoner för att vår kropp ska vila störs och det kommer att leda till störningar i sömn-vakna cykeln.

Varför ska man välja Hälsa?

För det första kombinerar vi innovativ teknik och det traditionella svenska hantverket i våra madrasser. För det andra erbjuder vi dig de madrasser som tillverkats enligt högsta standard och introducerar dem för dig. De viktigaste delarna vi prioriterar är människors hälsa och natur, det är därför vi lägger vikt vid att använda certifierade ekologiska och naturliga material Genom att ge hälsosam sömn erbjuder vi dig ett hälsosamt liv. Allt du behöver göra är att bestämma vilken typ av madrass du vill välja. Vi gör resten.

 

Menu